Personbil, også kalt familiebil.

01-baojun-630-passenger-carEn personbil er et kjøretøy med maksimalt åtte sitteplasser. For å kunne kjøre denne typen bil kreves det førerkort klasse B, derfor er dette den mest vanlige typen biler som blir kjøpt og kjørt med. Personbiler kommer i utrolig mange ulike utforminger og modeller, derfor kan man, ved å undersøke nøye på markedet, finne frem til den bilen som passer for seg og sitt behov og ønske.

Er man for eksempel enslig, eller kun to personer, vil man ikke har behov for stor plass i bilen, hverken til passasjerer eller bagasje. For slike små familier kan en bil av typen coupè passe utmerket, da de er mindre i størrelsen og derfor enklere å manøvrere og få plass til på de fleste parkeringsplasser. De aller fleste merker tilbyr modeller av denne typen bil, slik at du kan få den passende bilen for deg fra ditt favorittmerke.

Større typer biler, som for eksempel en stasjonsvogn, blir også produsert av de fleste bilmerker. På denne måten vil man kunne få en bil akkurat etter sitt behov fra det merket man selv liker best. En stasjonsvogn vil passe utmerket til en familie med barn, på enten fire eller fem. Som regel har disse typer biler stort bagasjerom, slik at det er enkelt å få plass til alt man trenger til for eksempel den årlige fjellturen med familien.

Dersom man derimot er en noe større familie, på seks – syv personer, noe mange familier opplever i dag, med “dine, mine og våre” barn, vil man har behov for en enda større bil. Syv-setere er da midt i blinken for disse store familiene. I en syv-seter vil du få plass til alle familiemedlemmene samt all bagasjen. Det finnes mange ulike modeller av denne typen bil, og de blir stadig utviklet for å bli mer og mer optimale for sitt bruk, men også for å være mer iøynefallende, da de for mange kan oppleves som trauste og nokså kjipe biler.